Skip to main content

12/3 Föreläsning med Sanna Lundell

12/3 Föreläsning med Sanna Lundell, kl. 18:30. Sanna Lundell är journalist, poddare och författare. Hon har under sin karriär återkommande satt ljuset på och skildrat o beroendesjukdomens och anhörigskapets våndor i dokumentärer som Djävulsdansen i SVT och Beroende i SR. I sin föreläsning pratar hon om den ofta missuppfattade och tabubelagda synen på beroende, psykisk ohälsa och medberoende. Genom personliga anekdoter som bottnar i egna erfarenheter och genom att berätta om den senaste forskningen guidar hon oss i den anhörigas djungel av skam, tabun och okunskap och hopplöshet. 

Resultatet är en stundtals sorglig, rolig, hoppfull – och alltid upplysande – föreläsning. Att våga prata om problemen och återerövra sitt liv och självkänsla kan kännas omöjligt. Men det finns ljus i slutet av tunneln och Sanna Lundell delar med sig om hur hon hittade det.

Föreläsningen berör också samhällsfrågor, relationsnormer, feminism och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.

Sanna Lundell har också programlett Karlavagnen i P4, hon har sommar- och vinterpratat i P1, drivit Fyllepodden och poddar tillsammans med sann Söderlund i podden Inte din morsa. 

Biljettkostnad: 25:-

Köp biljett här!